Mitos Luxury Naxos Hotel
Νάξος

Tο μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων είναι  κι ένα νησί μεγαλόπρεπο.  Όλα εδώ μοιάζουν μεγάλα, μνημειώδη: από το σήμα-κατατεθέν της Νάξου, την τεράστια πύλη της Πορτάρας, μέχρι τους γιγάντιους «κοιμισμένους» κούρους στον Απόλλωνα και τις Μέλανες,  κι από τους επιβλητικούς ορεινούς όγκους της ενδοχώρας μέχρι τη μεγαλύτερη προσβάσιμη ακτογραμμή στις Κυκλάδες με τις ατέλειωτες χρυσαφένιες αμμουδιές.  

 
 
Μα υπάρχει κι άλλη μια αντίθεση με τα υπόλοιπα Κυκλαδονήσια: η Νάξος είναι εύφορη, σε πολλά μέρη καταπράσινη, τόπος γόνιμος κι ευλογημένος απλόχερα από τη φύση με πάμπολλες καλλιέργειες και καλή κτηνοτροφία.  Γευστικά τυριά και νόστιμες πατάτες, καταπληκτικό κρασί και το φημισμένο λικέρ του κίτρου, μέλι από αρωματικό θυμάρι και γλυκά του κουταλιού,  εξαιρετικό γάλα και κρέας, και τόσα άλλα προϊόντα που χάριζαν ανέκαθεν στο νησί την πολύτιμη αυτάρκειά του.
 
 
Το πλούσιο ναξιώτικο τοπίο είναι ένα αρμονικό ανάγλυφο από ψηλά περήφανα βουνά που χωρίζονται από βαθιές ρεματιές και χείμαρρους, αγκαλιάζουν οροπέδια κι εναλλάσσονται με πράσινες πεδιάδες  και τραχιές εκτάσεις, καταλήγοντας στη θάλασσα.  Μια δαντελωτή αλληλουχία από υπέροχες τεράστιες παραλίες με ξανθή άμμο και καταγάλανα νερά, ειδυλλιακούς ορμίσκους και ρομαντικά μικρά ακρογιάλια συνθέτουν την ακτογραμμή της Νάξου, ενώ ολόλευκα παραδοσιακά χωριουδάκια, ξωκλήσια και μισογκρεμισμένοι πύργοι προσθέτουν σ’ αυτόν τον πανέμορφο καμβά ένα απαράμιλλο κυκλαδίτικο χρώμα.  Το ίδιο κι η Χώρα, στεφανωμένη με τα ερείπια του Ενετικού κάστρου, κι ολόγυρά της το λαβύρινθο απ’ τα καλντερίμια, τις γραφικές συνοικίες και την υπέροχη Ενετική καστροπολιτεία.
 
 
Όμως η Νάξος είναι πλούσια και σε ιστορική και λαϊκή παράδοση.  Με συνεχή κατοίκηση από το τέλος της 4ης χιλιετίας π.Χ. μέχρι σήμερα, η ιστορία της είναι αποτυπωμένη σε μοναδικά μνημεία διάσπαρτα σ’ όλο το νησί, μνημεία κυκλαδικά κι αρχαϊκά, βυζαντινά και μεσαιωνικά, ενετικά και οθωμανικά.  Και παρότι εξελίσσεται ραγδαία σε ένα σύγχρονο τουριστικό προορισμό, με όλες τις μοντέρνες υποδομές, ταυτόχρονα διατηρεί ακέραιο το λαϊκό της πολιτισμό και τον παραδοσιακό της χαρακτήρα.
 
 
Ένα ιδανικό νησί διακοπών, που προσφέρει απολαύσεις για κάθε γούστο, από άφθονη αυθεντική ομορφιά και γαλήνη, μέχρι κοσμοπολίτικη αύρα και έντονη νυχτερινή ζωή.
 
Παραλίες
Αξιοθέατα
Χρήσιμες Πληροφορίες
Mitos Luxury Naxos Hotel
Επικοινωνία:
Άγιος Προκόπιος, Νάξος 843 00
τηλ: +30.22850-44222, χειμερινό τηλ: +30.22850-22326,
+30.6972 885 764
fax: +30.22850-44223, χειμερινό fax:+30.22850-22326
e-mail: info@mitossuites.gr
MHTE : 1174K123K0680300

Naxos Photos credit: Municipality of Naxos and Small Cyclades
FOLLOW US
USEFUL LINKS
Free Wifi
Tripadvisor Certificate of Excellence 2019
Travelmyth Honeymoon Award
Travel Myth Top20 hotel award
© 2024 MITOS NAXOS SUITES. All rights reserved.
Site & SEO by overron  |   web promotion  |   incom cms